Garantia echipamentelor comercializate prin siteul neosec.ro este specificata pentru fiecare produs in parte, pe certificatul de garantie.

Conditii generale

 • Garantia se acorda in conformitate cu Legea 449/2003
  Produsele comercializate de NEOSIS Security prin magazinul online neosec.ro beneficiaza de garantie in conformitate cu legislatia in vigoare.
 • Produsele care se intorc la NEOSIS Security pentru garantie vor fi insotite de Certificatul de garantie (original).
  Pierderea Certificatului de garantie atrage dupa sine pierderea garantiei.
 • Echipamentele a caror forma fizica a fost alterata (cabluri taiate, echipamente desigilate sau lovite) sau care au fost instalate incorect (alimentare inversa, alimentare ce nu se incadreaza cu limitele prevazute in documentatia tehnica a produsului) ies automat din garantie.

In continuare va prezentam modelul de Certificat de garantie ce se acorda fiecarui client NEOSIS Security.

Certificat de garantie

Prezentul Certificat de Garantie este emis in baza Garantiei Comerciale acordate voluntar de catre NEOSIS Security SRL consumatorilor. Garantia Comerciala nu afecteaza in nici un fel Garantia Legala de Conformitate stipulata de Legea nr. 449/2003, republicata in Monitorul Oficial in 6 mai 2008 si completata de O.G. nr. 9/2016 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora.

DEFINITII

 • Consumator - persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii
 • Vanzator - persoana fizica sau juridica autorizata care, in cadrul activitatii sale, comercializeaza produse in conditiile unui contract incheiat cu Consumatorul. In continuare NEOSIS Security SRL va fi denumit Vanzator
 • Produs - bun material mobil a carui destinatie finala este consumul
 • Garantia Legala de Conformitate - protectia juridica a Consumatorului rezultata prin efectul legii in raport cu lipsa de conformitate, reprezentand obligatia legala a Vanzatorului fata de Consumator ca, fara solicitarea unor costuri suplimentare, sa aduca produsul la conformitate, incluzand restituirea pretului platit de Consumator, repararea sau inlocuirea produsului, daca acesta nu corespunde conditiilor enuntate in declaratiile referitoare la garantie sau in publicitatea aferenta
 • Garantia Comerciala - orice angajament asumat de Vanzator fata de Consumator, fara solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a pretului platit de Consumator, de reparare sau de inlocuire a produsului cumparat, in cazul in care acesta nu corespunde conditiilor enuntate in declaratiile referitoare la garantie sau in publicitatea aferenta

TERMENI SI CONDITII

 • Garantia se asigura la sediul Vanzatorului, Str. Tohani nr. 1, Bucuresti, contact 0754.636.747/office@neosis.ro.
 • Termenul de rezolvare a garantiilor este de maxim 15 zile lucratoare de la primirea produsului la sediul Vanzatorului.
 • Produsele sunt trimise in service de catre Consumator pe baza Certificatului de Garantie (in original) si a copiei dupa Factura Fiscala. Pierderea Certificatului de Garantie atrage dupa sine pierderea Garantiei Comerciale.
 • Produsele vor fi insotite de un Formular de trimitere produs in garantie, disponibil pe siteul https://www.neosis.ro aici: Formular echipamente in garantie.
 • Garantia Comerciala se acorda numai in cazul produselor instalate si manevrate in conformitate cu cerintele si specificatiile tehnice care insotesc produsul: manuale programare/instalare, carti tehnice etc.
 • Durata medie de utilizare a produselor este de 1-2ani.
 • In nici o situatie Vanzatorul nu raspunde pentru pierderi directe sau indirecte, pierderi de profit sau alte cauze ce se afla in legatura directa cu achizitionarea, instalarea sau defectarea echipamentelor.
 • Vanzatorul nu raspunde pentru pierderi colaterale urmare a riscurilor previzibile ce deriva din utilizarea produselor hardware si software (ex. pierderea informatiilor, a datelor sau imaginilor pe care
 • Cumparatorul le are stocate in DVR, acesta avand sarcina salvarii periodice a datelor ce-i apartin, astfel incat Vanzatorul sa poata formata HDD-ul in cursul operatiunilor de service sau in cazul defectarii HDD-ului).
 • Raspunderea Vanzatorului se limiteaza la constatarea si repararea (inlocuirea) produsului, raspunderea finala fiind limitata de valoarea de vanzare a produsului in cauza.
 • COSTURILE LEGATE DE TRANSPORTUL PRODUSELOR DE LA CONSUMATOR LA VANZATOR SI RETUR VOR FI SUPORTATE INTEGRAL DE CATRE CONSUMATOR

SITUATII CARE CONDUC LA PIERDEREA GARANTIEI COMERCIALE:

 1. sigilii rupte sau deteriorate
 2. interventii sau reparatii executate de personal neautorizat de catre Vanzator
 3. deteriorari electrice, termice, mecanice, plastice ale produselor determinate de incendii, accidente, vibratii, intemperii, contact cu lichide si imersiune in lichide, neglijenta in utilizare
 4. folosirea de accesorii, baterii, surse de alimentare, altele decat cele aprobate de producator, inclusiv vicii de alimentare de la reteaua de 220V (prize fara impamantare, fluctuatii de tensiune etc)
 5. modificarea starii originale a produsului (cabluri si mufe taiate etc)
 6. defectarea produsului in urma unei modificare software nereusite (upgrade/downgrade de firmware); acesta se face numai daca este necesar si numai la sediul Vanzatorului

DISPOZITII FINALE

 • Orice disputa intre Vanzator si Consumator cu privire la interpretarea si executarea acestui Certificat de Garantie va fi rezolvata pe cale amiabila in termen de 30 zile de la aparitia conflictului. In cazul in care disputa persista dupa acest temen si partile nu au ajuns la o intelegere, solutionarea se va efectua conform normelor legale in vigoare la data aparitiei respectivei dispute.