Caracteristici generale

Kit-urile de alarma bazate pe centrala Spectra SP4000 si tastatura K636 se recomanda a fi utilizate ca punct de plecare in realizarea sistemelor de protectie pentru obiective de dimensiuni mici, cu pana la 10 zone si 1 partitie (sisteme nepartitionate):

  • locuinte - garsoniere, apartamente 2-4 camere, case
  • sedii de firma
  • magazine mici
  • spatii de depozitare cu dimensiuni reduse

Sistemele pot fi monitorizate la firme de paza si interventie rapida atat pe linie telefonica fixa (comiunicator digital incorporat pe placa de baza) cat si pe GSM/GPRS (modulul de comunicatie este livrat de firma de interventie rapida).

In acelasi timp sistemul este capabil sa apeleze telefonic, utilizand aceeasi linie de telefon fixa, proprietarii in cazul aparitiei unui eveniment in sistem: alarma, panica sau defecte in sistem.

Optional aceste informatii se pot trimite si via GSM/SMS sau Internet utilizand module de comunicatie dedicate: PARADOX PCS200 respectiv IP100.

Configuratie recomandata/maximala

Fara module suplimentare de extensie zone si aplicand regula de instalare a unui detector pe fiecare zona (maxim 2 detectori pe aceeasi zona in cazul in care detectorii sunt situati in acelasi spatiu de protejat), centrala SPECTRA SP4000 se poate incarca cu un numar de 6-10 detectori de miscare sau detectori speciali (contacte magnetice, detectori de geam spart si soc, detectori de fum si temperatura, detectori de gaz sau inundatie etc).

Pentru armarea/dezarmarea sistemului din mai multe puncte de acces se pot instala pana la 15 tastaturi de comanda si control (model K636 sau diferit). Atentie insa la calculul energetic in cazul conectarii la centrala a unui numar mare de periferice.

Centrala suporta toata gama de module de comunicatie la distanta a evenimentelor: comunicator GSM/SMS, comunicator TCP/IP si comunicator cu sinteza vocala pe linie telefonica fixa.

Pentru avertizarea acustica si optica, sistemul este prevazut cu o sirena de exterior, protejata la intemperii si sabotaj, autoalimentata (acumulator propriu). Se pot monta suplimetar si alte sirene de interior/exterior.

Sistemul este proiectat sa functioneze corect si in caz de avarie (caderea sursei principale de alimentare - reteaua de 220V) prin dotarea centralei si sirenei de exterior cu acumulatori de back-up. Atentie, pentru sisteme care includ mai mult de 2 detectori de miscare, acumulatorul care asigura functionarea centralei in avarie va fi inlocuit cu unul de capacitate mai mare (7Ah-12V).

Moduri de armare a sistemului alarma

Sistemul se poate arma complet (pe 1 partitie, limitare data de tastatura K636) sau partial/perimetral (armare tip STAY sau SLEEP). Centrala permite armarea cu zone ocolite manual (in cazul aparitiei unui defect de zona, pana la interventia instalatorului sau in cazul unor armari de sistem speciale/atipice).